Minbic’da meşru savunma: 5 üs hedef alındı

Minbic Askeri Meclisi Güçleri ve Cebhet El Ekrad Güçleri, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik insanlık dışı saldırılarına meşru savunma kapsamında, işgalci Türk devletinin Minbic’in kırsalındaki 5 üssüne misilleme eylemi düzenledi.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşılık misilleme eylemlerine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, bugün saat 5:30’da  Minbic Askeri Meclisi Güçleri ve Cebhet El Ekrad Güçleri’nin işgalci Türk ordusu ve çetelerine ait 5 üsse misilleme eylemleri gerçekleştirdiği belirtildi.

Güçler şu üslere misilleme eylemi düzenledi: Kerbeçlî, Şawa, Şêx Nasir, Beldeq ve Şêx Eqîl. İşgalci Türk devletinin bu üslerine yönelik yapılan misilleme eylemi ve bombardımanda ölü ve yaralılar oldu.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını artırdı. Saldırılarda altyapı, hizmet ve stratejik merkezler bombalandı, çok sayıda kişi şehit düştü ve yaralandı.