Minbic’de QSD’ye destek yürüyüşü: Şehrimizi savunacağız

Türk devletinin saldırılarına karşı koyan QSD güçlerine destek vermek amacıyla düzenlenen yürüyüşte, “Askeri güçlerimizin yanında şehrimizi savunacağız ve şehitlerimizin takipçileri olacağız. Halkın gücüyle bu komploları boşa çıkaracağız" vurgusu yapıldı.

Minbic halkı Minbic Askeri Meclisi güçleri, Sivil Yönetim üyeleri, hat sivil meclisler, siyasi partiler, Minbic Askeri Meclisi üyeleri, aşiretlerin kanaat önderleri ve ileri gelenleri, sivil toplum örgütlerini katılımıyla Suriye Demokratik Güçleri’ne (QSD) destek vermek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Mîzan Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, Delê dörtyoluna kadar devam etti ve burada mitinge dönüştü.

XÊR ŞÊXO: ŞEHRİMİZİ SAVUNACAĞIZ

Burada konuşan Minbic Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Xêr Şêxo, başta Minbic olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı ve komploları kınayarak, “Minbic kelimesindeki harfler gibi, birlikte askeri güçlerimizin yanında şehrimizi savunacağız ve şehitlerimizin takipçileri olacağız. Halkın gücüyle bu komploları boşa çıkaracağız, kazanımları savunacağız ve saldırılara karşı savunma güçlerimizle aynı mevzide olacağız” dedi.

DIŞ GÜÇLERE ALET OLMAMA UYARISI

Türk devletinin işbirlikçiliğini yapan kişilere de seslenen Şêxo, “Bugün şehrinizi yıkıyorsunuz ve halkınızı katlediyorsunuz. Dış güçlerin elinde araca dönüşmeyin” uyarısı yaptı.

DERWÎŞ: KOMPLOYU BOŞA ÇIKARDIK

Yürüyüşe katılan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş ise, “Halkımızın, aşiretlerin ve savaşçılarımızın tüm savaş cephelerindeki direnişiyle komployu boşa çıkardık. Biz bu aşiretlerin ve ülkenin halkıyız, hiç kimse önümüzde duramaz” dedi ve Minbic Askeri Meclisi güçlerinin yanında duran ve düşmana karşı silah alan gençlere teşekkür etti.

Derwîş, Minbic Askeri Meclisi, Ceyş El Siwar, Cebhet El Ekrad, Liwa El Şîmal El Demokrati ve Bab Askeri Meclisi’nin tüm savaş cephelerinde düşmana ağır darbeler vurduğunu da söyledi.

KANAAT ÖNDERİ ISÊDÎ: HALKLARIN KARDEŞLİĞİYLE İŞGALE KARŞI DURACAĞIZ

Minbic Kanaat Önderleri Meclisi Sözcüsü Şeyh Mihemed Sadiq El Isêdî de, aşiretlerin her zaman QSD ve Minbic Askeri Meclisi’nin yanında olacağının altını çizdi. “Kuzey ve Doğu Suriye’deki bileşenler olarak yüzlerce yıldır barış ve sevgi için bir arada yaşıyoruz” diyen El Isêdî, güçlü iradeleriyle her türden saldırıya karşı direndiklerini vurgulayarak, “Erdoğan ve çeteleri bunu bilsin” diye ekledi.