Minbic’de yüzlerce kişi tecrit ve işgal saldırılarına karşı yürüdü

Minbic Önderlik Özgürlüğü Komitesi, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecrit ve işgal saldırılarına karşı bir yürüyüş organize etti.

Dünyanın tüm onurlu ve özgürlükçü insanlarını yanımızda olmaya çağırıyor, Önderliğin özgürlüğünü talep edin” şiarıyla yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüş Mêzan Kavşağı’ndan Meseb Kavşağı’na kadar devam etti. Miting alanında bir konuşma yapan Önderlik Özgürlüğü Komitesi Hind Dagistanî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumundan Türk devleti, AKP ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT)’nin sorumlu olduğunu belirtti.

Hind Dagistanî, “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayan kadar mücadeleye devam edeceğiz. Önderliğin halkın içinde olmaya ve Suriye genelinde huzur ve istikrarın sağlama vakti geldi” dedi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Minbic Kolları Eş Başkanı Ehmed El Cemîlî ise Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep ederek “Türk devleti ve AKP hükümeti Önder Abdullah Öcalan’ın Demokratik Ulus Projesi’nin önünü almak istiyor. Onlarda Ortadoğu sorununun esas çözüm anahtarının önderlik olduğunu biliyorlar. Önderlik iktidar zihniyetine maruz kalan halkları özgürleştirmek için çabalıyor” şeklinde konuştu.

Ehmed El Cemîlî, “Önderliğimizden gelecek her bir mektubun bizim için büyük bir adım olacağını ve tüm dünya insanları için özgürlüğe açılan bir kapı olacağını biliyorlar. Bu yüzden önderliğimiz hakkındaki her şey gizleniyor” ifadelerini kullandı.