Minbic Demokratik Sivil Yönetimi'nden işgal saldırılarına ilişkin açıklama

Türk devletinin saldırılarına ilişkin açıklama yapan Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, "İşgal altındaki bölgelerini özgürleştirinceye ve zaferi elde edinceye kadar şehitlerimizin takipçisi olacağız” dedi.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi,  din insanları ve toplumun ileri gelenleri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla, Türk devletinin saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi merkez binası önünde yapılan açıklamayı Minbic ve Kırsalı Meclis Koordinatörü Ebdulbasit El Şiwêx okudu.

İki gündür yerleşim alanlarına yönelik işgal saldırılarının arttığı  söyleyen Ebdulbasit El Şiwêx, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tüm dünyaya daima barış çağrısı yaptığını ancak Türk devleti ve çetelerinin ise Dünya Barış Günü’nde bile bölgeye yönelik katletme, göçertme, istikrarı ve güvenliği bozmayı amaçlayan işgal saldırıları gerçekleştirdiğini  kaydetti.

Açıklamada, “Barışsever güçlere ve insani kuruluşlara bölgeye yönelik işlenen bu insanlık dışı suçlara son vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Bölgelerimizde bulunan tüm devlet yönetimlerinin gerçekleştirilen saldırılardan sorumlu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. İşgal altındaki bölgelerini özgürleştirinceye ve zaferi elde edinceye kadar şehitlerimizin takipçisi olacağız” denildi.