Minbic’e saldırılar püskürtüldü, Til Temir köyleri bombalanıyor

İşgalci Türk devletine bağlı çetelerin gece saatlerinde Minbic’in kuzeybatısınaki köylere yönelik geniş çaplı kara saldırısı püskürtülürken, Til Temir’in kuzey ve batısındaki köyler ise bombalanmaya devam ediyor.

Yerel kaynaklara göre işgalci Türk devletine bağlı çeteler, perşembeyi cumaya bağlayan gece Minbic’in kuzeybatısındaki Ereb Hesen, Muhsenlî, Toxar, Um Edese ve Um Cilod köylerine yönelik geniş çaplı kara saldırısı düzenledi.

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları saldırılara anında yanıt verirken çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etti.

Saldırılar sırasında çok sayıda çete üyesi öldürülürken, yüklü miktarda asker mühimmata el konuldu. Çetelerin saldırıları püskürtüldü.

Til Temi’in kuzeyi ve batısındaki köyler de perşembe gününden beri yoğun bir şekilde bombalanıyor.

Alınan bilgilere göre batısındaki kentin batısındaki Tewîle, Til Tewîl, Asuriye, Til Cuma, Um El Xêr, Til Gerebêt ve Gozeliyê köyleri ile kuzeyindeki Dirdara köyü ağır silahlar ve havan topları ile bombalanıyor.

İşgalci Türk devleti Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Dêrazor’da 27 Ağustos günü DAİŞ çeteleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı başlattığı operasyonla eş zamanlı olarak Şehba, Minbic, Eyn Îsa ve Til Temir bölgelerine yönelik saldırılarını tırmandırdı.