Minbic halkı, 2 şehidi son yolculuğuna uğurladı

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Elî El Elî ve Mehmûd El Hecac, son yolculuğuna uğurlandı.

Türk devletinin Minbic’in kuzey ve batısındaki köylere yönelik saldırılarında şehadete ulaşan Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Minbicê Elî El Elî ve Mehmûd El Hecac, Minbic halkı tarafından kentin güneyindeki Minbic Şehitler Şehitliği’nde görkemli son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, Minbic kent ve kırsalından gelen halk, siyasi parti temsilcileri, Minbic Askeri Meclisi, aşiret ve ileri gelenlerinin yanı sıra sivil toplum kurum ve kuruluşlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hesen El Hisên, "Şehitler ülkemizi ve onurumuzu koruma uğruna canlarını feda etti. Şehitler onurun ve gururun yeridir. Herkes bu mertebeye ulaşamaz. Şehitlerimiz fedakarlığını ve kahramanlığın en büyük örneğini gösterdiler” ifadelerini kullandı.

'TÜM HALK TÜRK DEVLETİNİN HEDEFİNDE'

Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Elî de "Bizler bu ülke uğruna canlarımızı feda ediyoruz. Ülkeye daima kalkan olacağız. Biz daha bu yolun başındayken söz verdik ve bu sözü bir kez daha yineliyoruz” şeklinde konuştu.
DAİŞ çetelerinden arındırılan Minbic’in güvenliğini ve istikrarını koruma uğruna ülkenin en güzel çocuklarının canlarını feda ettiğini söyleyen Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Sîham Hemo ise, “Minbic’in DAİŞ çetelerinden arındırıldığından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını kesintisiz sürdüren işgalci Türk devleti özellikle de Minbic’i daima hedefinde tuttu” dedi.

Minbic’e yönelik saldırılarını artıran işgalci Türk devletinin, çocuk yetişkin ayırt etmeksizin herkesi hedef aldığını vurgulayan Hemo, bu saldırılarla halkı korkutmayı amaçladıklarını ancak kentin tüm bileşenlerinin kendi askeri güçlerinin etrafında kenetlendiğini ve her türlü saldırılara karşı da güçleriyle aynı siperde yer aldıklarını söyledi.

Şehitler “Şehit namîrin” sloganlarıyla toprağa verildi.