Minbicli kadınlardan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş

Minbicli kadınların öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş düzenlendi.

Minbic Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yürüyüş düzenledi. Mizan Meydanı'ndan Wadi Caddesi'ne kadar süren yürüyüşe, STK'ler, Genç Kadınlar Birliği, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin yanı sıra Şeyh ve toplumun ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi katıldı.

Yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın posterleri, "Jin, Jiyan, Azadî" ile "Güneşimizi karartamazsınız" yazılı pankartlar taşındı.

'ÖNDER APO ÖZGÜR OLANA KADAR...'

Genç Kadınlar Birliği adına konuşan Emîne Berkel, "Minbic Genç Kadınlar Birliği adına kapitalist sistemlerin halkımıza dayatmaya çalıştığı her türlü şiddet ve köleliği kınıyoruz. Özgürlükçülerin iradesini öldüren ve halkların kardeşliği projesine karşı çıkan kapitalizm insanları kendi özünden yabancı kılıyor” dedi.
Abdullah Öcalan’a yönelik yürütülen uluslararası komplonun amacının özgür düşünceyi yok etmek olduğuna vurgu yapan Emîne Berkel, "Önder Abdullah Öcalan'a ve tüm savaşçı yoldaşlarımıza, Önderliğin fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Tüm insanlığın düşmanlarına diyoruz ki, güneşimizi karartamazsınız” şeklinde konuştu.

"Düşünür Önder Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için yüksek sesle çağrıda bulunmak üzere burada bir araya geldik" diyen Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi üyesi Asya El Hisên ise “Önder Abdullah Öcalan fikrinin Ortadoğu'nun sorunlarına en uygun çözüm olduğunu ortaya koydu. Önderimizin halkların kardeşliği için sunduğu projesi, kapitalist sisteminin çıkarına göre olmadığı için her gün tecrit altında” ifadelerini kullandı.
Asya, "İlk ve son hedefimiz tecridin kırılması ve Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasıdır” dedi.