MSD heyeti, ABD’li yetkililerle görüştü

MSD heyeti, Washington’da ABD'li bakanlık yetkilileriyle görüştü.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), resmi sitesinden yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood ve ABD Dışişleri Bakanı Suriye Dosyası Sorumlusu Ethan Goldrich’un MSD heyetini Washington’daki Dışişleri Bakanlığı binasında karşıladığını duyurdu. İki tarafın Suriye dosyası ve krizin çözüm yolu üzerine tartıştığı belirtildi.
Açıklamada, Joey Hood’un İlham Ehmed öncülüğündeki MSD ve Özerk Yönetim heyetine, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) arasındaki iş birliğinin terörün tamamıyla ortadan kaldırılıp bölge güvenliğine ulaşıncaya kadar devam edeceğini söylediği kaydedildi.
Joey Hood, ABD güçlerinin, DAİŞ tamamen bitirilene ve Suriye krizi çözülene kadar Suriye’de kalacağını belirtti.

'ÖZERK YÖNETİME DESTEK VERECEĞİZ'

Açıklamaya göre, taraflar Suriye krizi üzerine siyasi çözüm ve uluslararası çalışmaları tartıştı. Öte yandan Joey Hood uygun bir zemine ihtiyaç duyulduğunu ve siyasi bir çözümün gelişmesi için çatışmalı olan bölgelerdeki istikrarın sağlanması gerektiğini kaydetti.
Joey Hood, ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye’nin alt yapısını güçlendirip bölgenin güvenliğini sağlamak için Özerk Yönetime ekonomik destek vereceğini bildirdi.