Necmedin Feysel sonsuzluğa uğurlandı

Amûdê’de yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin Jin TV2'ye ait bir araca düzenlediği SİHA saldırısı sonucu şehit düşen Necmedin Feysel’i son yolculuğuna uğurladı.

Jin TV çalışanı Necmedîn Feysel'in cenazesi için Amûdê ilçesi ve köylerinde yüzlerce kişi Şehit İsmail Şehitliği’ne akın etti.

Şehitlikte konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mistefa Amiri, "Halkın başarıları şehitler sayesinde elde edilmiştir. Şehit Necmedin'in mücadelesini tamamlayacağız ve şehitlerin başarılarına sahip çıkacağız” dedi.

ŞEHİTLERİN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ

Amûde Askeri Meclisi komutanlarından Berxwedan Amûde, Kürt halkının mücadelesinin şehit Haki Karer ile başladığını ve 19 Temmuz kazanımlarını savunan şehit Necmedîn'e kadar devam ettiğini belirtti. Berxwedan, Önder Abdullah Öcalan'ın ve özgürlük şehitlerinin izinde mücadeleyi sürdürme sözü verdi.

Jin TV çalışanı Loristan Derweş ise yaptığı konuşmada, şehit Necmedin Feysel'in zor şartlara rağmen sonuna kadar çalıştığını söyledi.

Loristan, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehitlerin mücadelesini sürdüreceğine söz verdi. Şehidin kuzeni Pêşeroj Cewherî ,şehit Necmedîn'in sivil toplum örgütünde çalıştığını ancak buna rağmen işgalci Türk devletinin kendisini hedef aldığını ve çalışırken şehit ettiğini söyledi.

Son olarak işgalci Türk devletinin tüm uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğine dikkat çeken Pêşeroj Cewheri, "İşgalci Türk devleti, savaşan Kürt halkını yok etmek istiyor” diye konuştu.

Daha sonra Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) üyesi Hena Xalid, şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Törenin sonunda kalabalık, şehit Necmedin Feysel'in naaşını defnetti.

Şehit Necmedîn Feysel, 1977 yılında Amûdê ilçesinin Cewheriye köyünde doğdu. 23 Ağustos'ta işgalci Türk devletine ait bir insansız hava aracının gazeteci Delîla Egîd ile birlikte bindiği araca saldırması sonucu şehit oldu. Delila Egîd de yaralandı ve şu anda Qamişlo'daki bir hastanede tedavi görüyor.