PYD Eşbaşkanı Şehba Newrozu’nda konuştu: Efrîn’i özgürleştireceğiz

Şehba’da düzenlenen Newroz kutlamasında konuşan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Türk devletinin Cindirês’te işlediği katliamı kınayarak, “Efrîn’i özgürleştireceğiz ve bir sonraki Newroz ateşini Efrîn’de yakacağız” dedi.

Şehba’da “Newroz direnişi ruhuyla Önder Öcalan’ı özgürleştireceğiz, işgale son vereceğiz” sloganıyla Newroz kutlaması yapıldı.

Şehba’nın Ehdas ilçesine bağlı Elûş köyünde organize edilen kutlamada Newroz ateşinin yakılması ardından Kürt Halk Öneri Abdullah Öcalan’ın Newroz değerlendirmeleri dinlendi.

Daha sonra HRE Genel Komutanlığı’nın mesajı okunurken, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah sahneye çıkarak bir konuşma yaptı.

Abdullah, “Demirci Kawa nasıl Dehak’a karşı başkaldırmışsa, bizler özgürlük ve barışı sağlama sözünü veriyoruz” dedi.

Abdulalh, 1970’lerde Newroz ateşinin Abdullah Öcalan’ın liderliğinde Kürt halkını ve Ortadoğu halklarını inkar ve imha politikalarından kurtarılması için yakıldığını sözlerine ekledi.

PYD Eşbaşkanı, işgalci Türkiye devleti ve çetelerinin 2018’de işgal ettiği Efrin’in Cindirês ilçesinde 20 Mart günü Newroz kutlamak isteyen yurttaşlara çetelerin düzenlediği saldırı sonucu 4 kişinin şehit edildiğini hatırlattı.

Saldırıyı kınayan Abdullah, “Efrîn'i kurtaracağız ve bir sonraki Newroz ateşini Kurmanc dağı eteklerinde kutlayacağız. İşgalcilere ve düşmana karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Hiçbir güç ve kuvvet Newroz ateşini söndüremez. Dün Cindirês'te yaşanan katliam, Efrîn'de Kürt halkına yönelik soykırım politikalarının devamı niteliğindedir. Bu yıl, işgal altındaki topraklar için zafer ve kurtuluş yılı olacaktır" şeklinde konuştu.

Kutlama devam ediyor.