PYD, halk ve kurumları seferberliğe çağırdı

PYD, Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı seferberliğe çağırdı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin 17 gerillayı şehit ettiği kimyasal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.
PYD’nin açıklaması şöyle:

“Faşist Türk devleti, bir kez daha uluslararası toplumun gözü önünde suç işliyor. Kürt halkına ve tüm bölge halkına karşı suçlarını artırıyor. HPG, dün işgalci Türk devletinin gerillalara dönük gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırısında 17 gerillanın şehit düştüğünü açıkladı. Bu, kırmızı çizgiyi aşan ilk suç değil.
PYD Genel Meclisi olarak, Kürt halkına, Kürtlerin varlığını ve hakkını avunan Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelik tekrarlanan bu suçları şiddetle kınıyoruz. Bölge devletlerini ve uluslararası toplumu, Türk devletinin müdahale, işgali ve kimyasal silah kullanımına karşı sessiz kalmasının bölgedeki istikrarsızlığı artırdığı konusunda uyarıyoruz.
Bölge devletlerine ve uluslararası topluma, Kürt davasını tarihin gerçekliği, bölge haritasının şekillenmesindeki güvenlik etkeni ve Kürt halkının talepleri doğrultusunda tanıyıp, anlaması çağrısı yapıyoruz.
Uluslararası toplum ve BM, Türk devletinin halkımıza yönelik teröründen sorumludur. Sessizlik ve cesaretsizlik suça ortak olmanın göstergesidir. Uluslararası toplum, halkımıza yönelik düşmanca saldırılarını sona erdirmek için Türk devletine karşı net bir tavır göstermelidir.
Öte yandan, tüm Kürdistani siyasi ve ulusal güçler ile demokrat kesimlere birlik olması ve halkın kazanımlarını korumak için imkanlarını seferber etmesi, devrimci halk savaşı ilkelerine göre direnişi büyütme çağrısı yapıyoruz.”