PYD: Soykırım politikalarına karşı birlikte duralım

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Cindirêsê’deki sivillere yönelik katliamına tepki gösteren PYD, bölge halkını birlikte soykırım politikalarına karşı durmaya çağırdı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin, Efrîn Kantonu’nun Cindirêsê ilçesinde 4 yurttaşın şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Meclis açıklamasında, Cindirêsê’de Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen suçları kınayarak,  işlenen bu suçun işgalci Türk devletinin kimliğini savunan Kürt halkının varlığına düşmanlık yaptığını gösterdiğini belirtti.  Ayrıca Cindirêsê’de işlenen suçların, bölgeyi işgal eden Türk devletinin zorla yerinden etme, soykırım ve demografik yapıyı değiştirme politikalarının devamı olduğu ifade edildi.

Meclis oykırım politikalarına karşı bölge halkına birlikte hareket etmeleri çağrısında bulundu. Çeteleri destekleyen ve politikalarını meşrulaştırmaya çalışan herkesi kınayan Meclis, uluslararası topluma, bu suçları durdurmaya ve işgal altında bulunan bölgelerdeki insanların acılarına karşı insani bir tutum göstermeye çağırdı.

Meclis açıklamasının sonunda, “Efrîn halkımıza, işgale karşı direnişimizin devam edeceğini ve şehitlerin takipçisi olacağımızı söylüyoruz. İşgali yenmek için gece ve gündüz çalışacağız, Efrîn ve işgal altındaki tüm bölgeleri kurtaracağız” denildi.