Qamîşlo’da halk işgal ve ihanete karşı alanlarda

Qamişlo yüzlerce kişi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıları ile KDP’nin ihanetini kınamak için alanlara aktı.

Qamîşlo’da yüzlerce yurttaş, siyasi parti temsilcileri, kadın ve sivil kurumlar, işgalci Türk devletinin Kürdistan’a, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını ve KDP ihanetini kınamak için gösteri düzenledi.
Şehrin batısındaki Korniş Mahallesi’nde bulunan Deham Eczanesi’nin önünde yürüyüşe geçen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanı sıra PYD, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kongra Star bayraklarını taşıdı.
 "Faşist Türk devletinin tehditlerine hayır, demografik değişime hayır, bölgelerimiz güvenli, İşgalci Türk devletinin Kürt halkına yaptığı soykırıma karşı uluslararası sessizliğe hayır, Erdoğan çocuk katilidir’ yazılı pankartlar taşıyan halk, işgal ve ihaneti kınayan sloganlar attı.

'İRADEMİZ HEDEFTE'

Çiftçi Kavşağı’nda ulaşan kitle burada açıklama yaptı. Demokratik Birlik Partisi (PYD) Qamîşlo üyesi Silêman Ebû Bekir, Tahran ve Soçi'de toplantılarından sonra Türk devletinin SİHA saldırılarının arttığına dikkat çekti.
Ebû Bekir, “Bu anlaşmaların amacı varlığımızı ve irademizi yok etmektir. Kanımız üzerinde pazarlık yapıldı” dedi.
Ebû Bekir, demokratik ve insani güç olduklarını iddia eden taraflara, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki insanlık dışı saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.
Konuşmasının devamında KDP’nin ihanetine ve işgalci Türk ordusuyla saldırılara katılmasına dikkat çeken Ebû Bekir, “KDP, işgalci Türk ordusunun HPG güçlerine karşı saldırılar gerçekleştirmesinin önünü açıyor. KDP, bu uygulamalarıyla ihanet çizgisinde yürüdüğünü doğrulamaktadır” şeklinde konuştu.

'ÖZGÜR KADIN İRADESİNE SALDIRI VAR'

İran'ın Jîna Emînî adlı genç kadını katletmesini kınayan Silêman Ebû Bekir şunları ekledi: “İran rejimi, geçtiğimiz günlerde 22 yaşındaki Jîna Emînî’yi katletti. Baskı politikasıyla özgür kadının hakikatini ve iradesini ortadan kaldırmak istiyor.”
Eylem işgal ve ihanete karşı verilen direnişi selamlayan sloganlarla sona erdi.