Qamişlo Kantonu’nda KDP ve Türk devleti protesto edildi

KDP’nin gerillaya yönelik saldırıları Qamişlo Kantonu’nda düzenlenen bir çok eylemle protesto edildi.

Yedi gerillanın KDP tarafından pusuya düşürülerek şehit edilmesi ve Türk işgal saldırıları Qamişlo kent merkezi ve ilçelerinde protesto eylemleri gerçekleşti.

Qamişlo’nun Hilko Mahallesi’nde Kongreya Star öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe PYD üyeleri ile kentteki bir çok sivil toplum örgütünün üyeleri de katıldı.

Yürüyüşte sık sık “Berxwedan Jiyanê”, “İşgale Hayır!, İhanete Hayır!” sloganları atıldı.

Siyahi Mahallesi’ndeki Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği’ne kadar devam eden yürüyüş ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kongreya Star Qamişlo Kantonu Yönetimi Üyesi Velida Botî, kitleye hitaben yaptığı konuşmada, “Önder Apo’ya şahsında Kürt halkına yapılan uluslararası komplo, bugün işgal ve soykırım saldırılarıyla devam ediyor” dedi.

Botî, “Bu saldırılara, Türk devleti ile iş birliği yaparak destek olan ihanetçiler de var. Fakat şunu iyi bilin ki ne yaparsanız yapın, ‘Berxwedan Jiyan e’ sözünü kendine felsefe edinmiş bir halkın iradesini kıramazsınız” diye ekledi.

TIRBESPIYÊ

Kantona bağlı Tirbespiyê ilçesinde Şehit Aileleri Meclisi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi Üyesi Nisrîn Hisên tarafından okunan açıklamada işgalci Türk devleti ve suç ortaklığı yaptığı DAİŞ çetelerinin saldırılarını hatırlattıktan sonra, “Kürt halkı KDP’nin Türk devleti ile iş birlikçi olmasını hiçbir şekilde kabul etmemektedir” denildi.

TIL BERAK

Tıl Berak ilçesinde bir yürüyüş düzenlendi. El Fırın Meydanı’nda başlayan yürüyüş ilçe merkezine kadar sürdü.

Eylemde bir konuşma yapan Kongreya Star yöneticilerinden Meysa El Hisên, Türk devletinin sistematik saldırılarına tepki gösterdi.

Hisên,  “Son olarak Şengal ve Mexmûr’a gerçekleşen saldırılar başta olmak üzere Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

TIL HEMÎS

Til Hemîs’te yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etti.

Til Hemîs Meclisi binası önünde toplanan halk, Şehitler Kavşağına kadar yürüdü. Burada yapılan mitingde kanaat önderi El-Bûasî Mihemed El-Muslih, işgalci Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi ve Suriye’ye yönelik saldırılarını kınadı.

Til Hemîs Meclisi Eş Başkanı Xalid El-Nayîf, uluslararası toplumun işgalci Türk devletinin Şengal, Mexmur ve Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılara göz yumduğu tepkisinde bulundu.