Qamişlo ve Reqa’da Newroz ateşi yakıldı

Qamişlo ve Reqa’da Newroz ateşini yakan halk, “Newroz meşalesi her zaman halkımızın yolunu aydınlatacak” mesajını verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de Newroz kutlamaları devam ediyor. Qamişlo’nun Tayî ve Qidûrbeg mahallelerinde halk, Newroz’u kutlamak için geleneksel elbiseleriyle bir araya geldi. Şehit anneleri Newroz ateşini yaktı, halk davul ve zurna sesleri eşliğinde halaylar çekti.

Reqa’da ise Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, askeri kurumlar, Zenûbiya Kadın Topluluğu, Şehit Aileleri Meclisi, aşiret şeyhleri ve kanaat önderleri ve  Reqa Sivil Meclisleri, kent merkezinde bulunan Özerk Yönetim binası önünde Newroz ateşi yakarak açıklama yaptı.

Kürt ve bölge halklarının Newroz’unun kutlandığı açıklamada, şu mesajlar verildi: “Tasfiye ve inkar projelerine karşı halkımızın birlik ve dayanışmasını korumayacağımıza, özgürlük ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğimize söz veriyoruz. Ayrıca, halkımızın özgür demokratik toplum inşası yolundaki hedeflerine ulaşıncaya kadar şehitlerin yolundan gideceğimize dair sözümüzü yineliyoruz.

Bu bağlamda, tüm ulusal Suriye güçlerini ve uluslararası güçleri, Suriye krizinin çok yönlü demokrasi temelinde çözülmesi için ciddi çaba sarf etmeye, Suriye ve halkının çıkarları doğrultusunda, anlaşmayı engelleyen her şeye karşı taviz vermemeye çağırıyoruz.

Suriye'de görevlerimizi yerine getirmek için üzerimize düşen rolü oynamaya, teröre karşı mücadelemizi sürdürmeye ve işgal altındaki topraklarımızı özgürleştirmeye hazırız.

Newroz ateşi her zaman halkımızın yoluna ışık tutacak ve Newroz aracılığıyla toplumumuzu kurtaracak, birleşik bir Suriye inşa edeceğiz. Halkımızın ve özgürlük şehitlerimizin hedeflerini gerçekleştireceğiz.”

Açıklamanın ardından Newroz ateşi yakıldı.

Newroz kutlamaları 19 Mart’ta Tebqa’da, 20 Mart’ta Minbic ve 21 Mart’ta Cizre, Fırat, Şehba ve Dêrazor’da gerçekleştirilecek.