QSD bir kez daha Türk devletini yalanladı

QSD Basın İrtibat Merkezi, 25, 29 Ağustos ve 4 Eylül tarihlerinde Efrîn ve çevresinde 13 QSD savaşçısının şehit düştüğüne dair Türk devletinin iddialarını yalanladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini işgal etmeyi hedefleyen Türk devletinin planlarının bugünlerde fazlasıyla ifşa olduğunu kaydetti.

QSD, Dêrazor’da DAİŞ çetelerine ve uyuşturucu tacirlerine karşı 27 Ağustos’tan bu yana yürütülen Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nu boşa çıkarmak amaçlı dezenformasyon yapıldığını ancak boşa çıktığını belirtti.

Türk devletinin diğer güçlerle birlikte çetelere ve uyuşturucu tacirlerine destek çıktığını ifade eden QSD, dış güçlerin tüm girişimlerine rağmen operasyonlarının başarılı bir şekilde sürdüğünü vurguladı.

QSD, “Bu saldırılardan faydalanmaya çalışan ancak sonuçsuz kalan işgalci Türk devleti, bu kez de Millî Savunma Bakanlığı aracılığıyla asılsız bilgiler yayıyor” dedi.

Asılsız bilgilerin tek amacının bölgeye yapılacak saldırıya zemin hazırlamak ve işgal planını hayata geçirmek olduğunu belirten QSD, “25-29 Ağustos ve 4 Eylül tarihlerinde Efrîn ve çevresinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine ait mevzilere saldırıda bulunan 13 savaşçımızın şehit olduğu iddiaları asılsızdır. Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi güçlerimiz Efrîn ve çevresine konuşlanmadığı gibi bu bölgede işgalci Türk ordusuna ve ona bağlı gruplara yönelik herhangi bir faaliyette bulunmamıştır” diye ekledi.

QSD işgalci Türk devletinin yalan bilgilerine kimsenin inanmaması gerektiğini kaydetti.