QSD’den DAİŞ hücrelerine 8 operasyon

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), DAİŞ çetelerinin gizli hücrelerine yönelik iki ay içerisinde sekiz operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda 4 çete mensubu öldürüldü, 12’si yakalandı.

QSD Genel Komutanlığı’nın 27 Ağustos günü Dêrazor bölgesinde ve Firat'ın doğusunda DAİŞ hücrelerine karşı başlattığı "Güvenliği Güçlendirme Operasyonu" devam ederken, ANHA’ya açıklamada bulunan QSD son iki ay içerisinde DAİŞ hücrelerine karşı sekiz özel operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

QSD’nin düzenlediği operasyonlardan bazıları şöyle sıralandı:

“QSD’ye bağlı Anti-Terör Güçleri (YAT) 19 Temmuz 2023'te Başurê Kurdistan Terörle Mücadele Güçleri (CTG) ile Uluslararası Koalisyonunun desteğiyle Şedadê’nin Deşîşe kasabasında DAİŞ’in gizli hücrelerine karşı özel bir operasyon gerçekleştirdi. Bir DAİŞ hücresinin etkisiz hale getirildiği operasyonda 2 çete öldürüldü, 1 çete yakalandı. Ayrıca 2 adet AK-47 silahı, 2 adet telefon, 1 adet el bombası ile tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, bir askeri yelek ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

20 Temmuz 2023; QSD güçleri, Reqa kentine bağlı El Mensûra köyünde DAİŞ'in gizli hücrelerine yönelik operasyon düzenledi. 3 çetenin tutuklandığı operasyonda 3 çete tutuklanarak cep telefonlarına el konuldu.

4 Ağustos 2023'te QSD komando güçlerinin desteğiyle Derezor'daki gizli bir hücreye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda bir çete yakalanarak çok sayıda belgeye el konuldu.

16 Ağustos 2023'te YAT güçlerinin, Uluslararası Koalisyon güçleri ve Başurê Kurdistan Terörle Mücadele Örgütü'nün (CTG) katılımıyla Reqa merkezinde DAİŞ’in doğu bölgesi genel komutanı Îbrahîm El Elî’ye (Ebî Mucahid) karşı gerçekleştirdiği operasyonda, bir çete öldürülürken, AK-47 silahı ve ona ait mermiyle dolu 7 şarjör, 4 telefon, 1 bilgisayar, 1 Wi-Fi aleti ile çok sayıda bireysel belgeler ele geçirildi.

18 Ağustos 2023'te QSD güçleri Derazor'un doğusundaki Ezbe köyünde patlayıcıların taşınması DAİŞ ailelerinin Hol Kampı’ndan çıkarılmasına yönelik belgelerin sağlanmasına büyük rol oynayan bir çeteye yönelik operasyon düzenledi. Bir çetenin yakalandığı operasyonda işgal altındaki Serekaniye'nin bölgelerinde DAİŞ çeteleriyle ilişkisini kanıtlayan çok sayıda belge ve ses kaydı ele geçirildi.

24 Ağustos 2023'te ise DAİŞ çeteleri için para toplayan gizli bir hücre, QSD güçleri tarafından özel bir operasyonla yakalandı.”