QSD’den ‘Hol Kampı’ açıklaması

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Hol Kampı’nda DAİŞ tehdidine son vermek için yürütülen insani ve güvenlik hamlesi konusunda açıklamada bulundu.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Hol Kampı’nda 22’nci gününde devam eden hamleye ilişkin yaptığı açıklamada, hedeflerine ulaşıncaya kadar bu operasyonun süreceğini bildirdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“İç Güvenlik Güçleri’nin Hol Kampı’nda DAİŞ hücrelerine dönük başlattığı İnsani ve Güvenlik Hamlesi 22’nci gününde devam ediyor. Bu hamle, komutanların başlangıçta belirttiği plan ve hedeflerine göre yürütülüyor.

Güçlerimiz, bu hamle için İç Güvenlik Güçleri’ne olan desteğini duyurdu. Hamlenin ilk sonuçları ve terörist hücrelerin, kişilerin veya durumların engellenmesi için yapılacaklar değerlendirildi.

Güçlerimiz, hamle amacına ulaşıp DAİŞ hücreleri tutuklanıp, soruşturuluncaya kadar, destek ve işbirliği sorumluluklarına bağlı olacaklarını belirtti.

Kampta eskiden DAİŞ hücreleri ve DAİŞ’li kadınlar tarafından zulüm gören kadınlar, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve uluslararası toplumun bu dosyaya destek vermesi konusunda haklı.”