QSD, Dêrazor’un kırsal bölgelerinde DAİŞ'e karşı operasyon başlattı

QSD, Dêrazor kırsalındaki DAIŞ hücrelerine karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri’yle birlikte “Güvenliği Güçlendirme” Operasyonu’nu başlattı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamayla “Güvenliği Güçlendirme” operasyonu başlattığını duyurdu. 

Açıklamada şunlara yer verildi: “Dêrazor bölgesinde DAIŞ hücreleri tarafından güvenlik güçleri, halka ve bölgenin kanaat önderlerine yönelik terör saldırıları yaşanmakta. Aynı zamanda güçlerimizin Genel Komutanlığı, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile aşiretlerin kanaat önderleri ve şeyhleri arasında yapılan son toplantıda, yurttaşların terörist hücrelerin takip edilmesi ve kaynaklarının yok edilmesine yönelik talep ve görüşleri alındı. Bu temelde askeri, ulusal ve ahlaki görevlerimizin yerine getirilmesi kapsamında güçlerimiz, Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle bugün akşam saat 20:00 civarında başta Dêrazor’un bölgesi olmak üzere Fırat’ın doğu cephesinde  “Güvenliğin Güçlendirilmesi” Operasyonu’nu başlattı. 

Bu operasyon, DAIŞ hücrelerini yenilgiye uğratmak, olası saldırılarını engellemek ve sivil halka zulmeden suçluların izin sürmek amacıyla Cizre ve Reqa bölgesinde daha önce yapılan operasyonların devamıdır. 

Bu operasyon, güçlerimizin DAIŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle yürüttüğü ortak mücadelenin ileri aşamalarından biridir ve amacına ulaşana kadar devam edecek. 

Operasyon katılan güçler, güvenlik ve huzurun sağlanması için sivil yönetim ve bölgenin kanaat önderleriyle birlikte çalışacak ve halkın terör hücreleri ve suçluların tehdidine karşı farkındalığına güvenecek. Ayrıca görevlerini yerine getirmede geri adım atmayacak, teröristlerle, suçlularla ve onları saklayan kişilerle sert bir şekilde mücadele edecek.”