QSD: Ehmed Hisên yoldaşımız şehit düştü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Ehmed Hisên (Îsmaîl Hesekê) isimli yoldaşlarının 26 Şubat günü kalp krizi sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada 26 Şubat’ta kalp krizi sonuç şehit düşen savaşçıya ilişkin şunları ifade etti:

“Şehit yoldaşımızın terörle mücadele işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı cevap vermede önemli rolü olmuştur. 2011 yılından itibaren güçlerimizin saflarına katılmış ve Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri olmak üzere birçok hamlede yer almıştır. Tarihsel direnişi ile birçok eser kaleme almış, yiğit bir savaşçı ve komutan örneği olmuştur. Mücadele saflarında birlikte mücadele ettiği her savaşçının yüreğinde yer edindi. Yaşı ilerlemesine rağmen üzerine düşen görev ve sorumluluklarını büyük bir profesyonellikle yerine getirdi.

Tüm şehit aileleri ve şehit İsmail yoldaşımızın ailesine baş sağlı diliyoruz. Yoldaşlarımızın uğrunda şehit oldukları hedeflere ulaşma ısrarımız her zamankinden daha fazla artıyor. Şehitlerin hayalleri, özgürlük umutları ve bölgelerimizin güvenliğinin korunmasını sağlayana kadar düşmanlarımıza karşı mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Îsmaîl Hesekê

Adı soyadı: Ehmed Hisên

Anne adı: Nûra

Baba adı: Mihemed

Doğum yeri ve tarihi: Hesekê/1967

Şehadet tarihi ve yeri: Hesekê/26 Şubat 2023.