QSD'li Mihemed el Kurdî’nin şehit düştüğü açıklandı

QSD Basın İrtibat Merkezi, Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda yaralanan Mihemed Raxib El Kurdî’nin (Resûl) hastanede şehit düştüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Dêrazor’daki Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda şehit düşen Mihemed Raxib El Kurdî’nin (Resûl) kimlik bilgilerini açıkladı.

Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nun geçtiğimiz Cuma başarıyla sonuçlandığı hatırlatılan açıklamada, Fırat’ın batısından çetelerin geçtiği bölgelerin temizlendiği, DAİŞ’e ait bazı hücre üyelerinin yakalandığını, çetelerin fitne ve kötülük yaydığı bölgelerde güvenlik ve huzurun sağlandığı ifade edildi.

QSD güçlerinin bu operasyonda çetelere karşı kahramanca bir direniş gösterdiği, aynı şekilde bölge halkının da desteğiyle çetelerin yenilgiye uğratıldığı belirtilen açıklamanın devamında, “Savaşta bazı savaşçı arkadaşlarımız şehit oldu. Öz Savunma Güçleri savaşçımız Mihemed Raxib El Kurdî (Resûl) son ana kadar direndi ve çetelerin üzerine gitti. Arkadaşımız Mihemed Raxib El Kurdî, savaşta yaralandı ve tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Şehit Mihemed’in ailesi ve tüm şehit ailelerinin başı sağ olsun. Şehit ailelerine, şehitlerin temiz kanına bağlı kalacağımıza söz veriyoruz. Onların izinde yürüyeceğiz, bölgenin huzur ve güvenliğini savunacağız” denildi.

Şehidin kimliğine ilişkin ise şu bilgiler verildi.

Kod adı: Resûl

Adı ve soyadı: Mihemed El Kurdî

Anne adı: Fitêm

Baba adı: Raxib

Doğum yeri ve tarihi: Şedadê, 1993

Şehit düştüğü yer ve tarih: Dêrazor, 7 Eylül 2023