QSD’nin DAİŞ ve uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonu sürüyor

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, "Güvenliğin Güçlendirilmesi" operasyonunda geniş bir alanın DAİŞ çetelerinden temizlendiğini belirtirken, üç çete üyesi ve iki uyuşturucu tacirinin yakalandığını bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, QSD güçlerinin Derazor bölgesinde DAİŞ hücrelerine, suçlulara ve uyuşturucu tacirlerine yönelik başlattığı Güvenlik Güçlendirme Operasyonu’nun üçüncü gününde devam ettiğini belirtti.

QSD, Reqa’nın doğusundaki Meamil Kavaşağı’na kadar içine alan Derazor’un batısındaki kırsal kesimin temizlendiğini kaydetti.

Mevcut durumda operasyonun Derazor’un doğu kırsalı ve kuzey kırsalının bazı kesimlerinde devam ettiğini ifade eden QSD, 28 Ağustos gecesi bölgedeki Ezba-Konîko yolu üzerinde kaçma girişiminde bulunan 3 DAİŞ çetesinin yakalandığını açıkladı.

QSD, ortak güçlerin yaptığı bir başka baskında 2 uyuşturucu tacirinin yakalandığı ve bir miktar uyuşturucu maddenin de ele geçirildiğini bildirdi.

Açıklamada, DAİŞ’in hücrelerini yok etme ve kaynaklarını kurutma hedefinde olan Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’ndaki ortak güçlerin hedeflerine ulaşacakları vurgulandı.

Açıklamada ayrıca uyuşturucu ticaretine ve sivillere yönelik saldırı girişimlerine karışan herkesten hesap soracağının altı çizildi.