QSD operasyonu: 3 çete öldürüldü

QSD’nin yürüttüğü operasyonda Dehlê köyünün çetelerden temizlenmesi sırasında 3 çete öldürüldü.

Suriye Demokratik Güçleri Basın Merkezi (QSD), yazılı açıklamayla Güvenliği Güçlendirme Operasyonuna ilişkin yeni bilgiler verdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Güvenliği Güçlendirme Operasyonu güçleri, dün gece ve bu sabah Fırat Nehri'nin batı yakasında Şam hükümet güçleri ve suçluların kontrolündeki Cidêdet Begara ve Cidêdet Igêdat bölgelerine giren çeteleri hedef aldı. Şihel ve Zubiyan köylerinde güçlerimiz çetelerle çatışmaya girdi. Mahalle sakinlerinin sindirilmesi, hizmet kuruluşlarının çeteler tarafından yağmalanması ve tahrip edilmesi nedeniyle operasyon yoğun bir şekilde devam ediyor.

Güçlerimiz bu sabah Dehlê köyü ve Bisera ilçesinin bazı kesimlerinde temizliği tamamladı. Bölgeye giren Newaf El Beşir grubuna ait 3 çete öldürüldü. Sivil bölgelere saldıran baskın çete gruplarının temizleme operasyonu sürüyor. Çeteler, güvenlik operasyonunu engellemek ve geciktirmek için evlerde saklanıyor.

Dêrazor’da Güvenliği Güçlendirme Operasyonu güçleri, operasyonun hedeflerine ulaşıncaya kadar bölgeyi çetelerden ve DAIŞ terör hücrelerinden temizlemeye devam edecektir. Operasyon güçleri, çetelerin bölgeyi suç alanı haline getirmesine ve sivillere zarar vermesine izin vermeyecektir. Ayrıca operasyonel güçler, bölgenin güvenlik ve istikrarını bozmaya çalışan çeteleri affetmeyecektir. Bu çeteler yok edilinceye kadar onlara karşı her türlü meşru askeri yöntem kullanılacaktır.

Güvenliği Güçlendirme Operasyonuyla eş zamanlı olarak işgalci Türk devleti ve çeteleri Minbic’in Mehsenli köyüne saldırdı. Minbic Askeri Meclisi güçleri terör saldırısına karşılık verirken, çok sayıda çetenin öldürüldüğü çatışmanın ardından Meclis güçleri durumu kontrol altına aldı.”