QSD: Türk devletinin saldırılarında 12 kişi katledildi

QSD, işgalci Türk devletinin saldırılarında 12 kişinin şehit olduğunu ve 25 kişinin yaralandığını açıkladı.

İŞGAL SALDIRILARI

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına dair bir açıklama yaptı. QSD Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türk devletinin sivil yerleşim yerleri ve hizmet kurumlarını hedef alan saldırılarında 12 sivilin şehit olduğu, 25 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Açıklamada dün gece saatlerinde başlatılan saldırıların halen devam ettiği belirtilerek, Türk devletinin savaş uçakları, SİHA’lar ve obüslerle sivil yerleşim alanları ve altyapı ve güvenlik noktalarına yoğun saldırılar gerçekleştirdiği ifade edildi. Özellikle fırınlar, elektrik ve petrol istasyonları gibi hayati öneme sahip noktalar ve İç Güvenlik Güçleri kontrol noktalarının hedef alındığı belirtildi.
QSD, işgalci Türk devletinin 42 farklı noktayı hedef aldığını ve bu noktaların çoğunlukla hizmet kurumları ve sivil yerleşim alanları olduğunu belirterek, "Türkiye bölge halkına ve barışa olan düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye, bu saldırılarla halkımızın aleyhine kendi iç meselelerini dışa vurmak, bölgede kaos ve daha fazla çatışma yaratmak amacında" denildi.

QSD, söz konusu saldırılara karşı durulacağı ve bölge halkının korunacağı mesajı verildi.