Reqa’da DAİŞ hücresine operasyon: Bir çetebaşı öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Reqa merkezinde DAİŞ’in Îbrahîm El Elî (Ebî Mucahid) adındaki çetebaşına yönelik kontrollü bir operasyon düzenlediklerini bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada DAİŞ’in gizli hücrelerine karşı operasyonların sürdüğünü bildirdi.

Bu kapsamda Reqa merkezinde bulunan DAİŞ’in Îbrahîm El Elî (Ebî Mucahid) adındaki çetebaşına yönelik kontrollü bir operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonun Karşı Uluslararası Koalisyon’un hava desteği, QSD özel birlikleri Anti Terör Birimi (YAT) ile Başurê Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Örgütü’nün (CTG) katılımıyla düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada  “Suriye’nin tüm doğu bölgelerinden sorum olan terörist çetebaşının hareketlerini takip edilmesi ardından birliklerimiz, Uluslararası Koalisyon’un hava desteğiyle çetebaşının bulunduğu binaya baskın düzenledi. Operasyon sırasından birliklerimize karşı ateş açıldı. Ateşe karşılık vermek zorunda kalan birliklerimizin saldırısında çetebaşı öldürüldü” denildi.

QSD, “Birliklerimiz operasyon ardından öldürülen çetebaşına ait bir AK-47 silahı ile mermisiyle dolu 7 şarjör, 4 cep telefonu, bir bilgisayara, Wi-fi aleti ile şahsi belgelere el koydu” diye ekledi.