Reqa’da gençlerin öncülüğünde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş

Reqa’da yüzlerce gencin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş düzenlendi, işgalci Türk devletinin tecridi protesto edildi.

Reqa’da Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için yürüyüş düzenlendi.

Reqa Genel Meclisi önünde başlayan yürüyüşe aşiretlerin ileri gelenleri, Zenubiya Kadınlar Topluluğu, gençler, Genç Kadınlar Birliği, sivil ve askeri kurum üyelerinden oluşan yüzlerce kişi katıldı.

El Neîm kavşağında saygı duruşunun ardından Suriye Devrim Gençlik Hareketi Heyva Şihazê açıklamayı okudu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun özgür insan düşüncesine karşı yapıldığını belirten Şihazê, “Her şeye rağmen Önder Abdullah Öcalan hakikatin sesini tüm bölgeye ulaştırdı” dedi.

'FELSEFESİ DÜNYAYA YAYILDI'

Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarını artıran işgalci Türk devletinin demokratik ulus projesini darbelemeyi amaçladığını söyleyen Şihazê, “Gerilla gücünü Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinden aldığı için tüm işgalci saldırıları boşa çıkartıyor” şeklinde konuştu.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tüm zorlu koşullara rağmen fikir ve felsefesinin dünyaya yayıldığını ve bunu gören işgalci Türk devletinin bu fikri boşa çıkarmak için Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik her türlü saldırılar yaptığına vurgu yapan Şihazê, “Önderliğimizin fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar ve fikirleri tüm halklara ulaştırılana kadar mücadelenin içinde olacağız” dedi.