Reqa’da QSD’yi sahiplenme yürüyüşü

Reqa halkı, QSD’yi sahiplenme yürüyüşü düzenledi, "QSD, Her türlü tehdit ve ihanete karşı güçlü bir kalkandır” mesajını verdi.

Reqa’nın genel meclisi önünde bir araya gelen siyasi sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri ve gençlik hareketi üyelerinin yanı sıra aşiret ve ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, QSD’yi sahiplenmek için yürüdü.
Neîm Kavşağı’na kadar süren yürüyüşte, QSD flamaları ve Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda şehadete ulaşan QSD savaşçılarının posterleri taşındı.

'ASLA AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR'

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Semîre El Ebid, “Suriye Demokratik Güçleri’nin (QSD) vefa ve fedakarlığı sayesinde bugün burada özgürce konuşabiliyoruz. QSD güçleri dünyanın en terörist faaliyetlerini yürüten örgütüne karşı cesaretlerini tüm dünyaya kanıtlamışlardır" dedi.
QSD’nin dünya barışının gücü ve insanlığı savunan güçler olduğunu vurgulayan El Ebid, konuşmasının devamında, “Bu güçler, dünyayı terörizm karanlığından kurtarmak ve temizlemek için verdikleri şehitlerle büyük bedeller ödeyerek bize büyük bir miras bıraktılar. Hâlâ özgürlük, özgür bir toplum inşa etme yolunda mücadele ediyor ve bunun için savaşıyorlar" şeklinde konuştu.
QSD’nin Güvenliği Güçlendirme Operasyonu sırasında Dêrazor’da düşmanların eliyle yayılan fitneye de dikkat çeken El Ebid, "Dêrazor'da düşmanın elleriyle yayılan fitne, QSD'nin mücadelesini zayıflatmaya yönelik karanlık bir girişimdir. Ancak devreye konulan her türlü fitne ve komplonun ulusal kalkan tarafından yenilgiye uğratılacağına inanıyoruz" dedi.
El Sebxe aşiretinin ileri gelenlerinden Tirkî El Sewan ise "Reqa aşiretlerinin ve ileri gelenlerinin adına Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tüm tehlikelere ve ihanete karşı güçlü bir kalkan olan QSD'yi kutluyor ve selamlıyoruz" şeklinde konuştu.
Daima QSD güçlerinin yanında olacaklarının belirten El Sewan, “Kuzey ve Doğu Suriye'ye halkları arasında fitne çıkarmak ve bozgunculuk yapmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak. Çünkü hepimiz QSD’nin fedaileriyiz" ifadelerini kullandı.
Yürüyüş ′Bi can bi xwîn em bi te re ne QSD′ê!′ sloganlarıyla tamamlandı.