Reqalı kadınlar işgal saldırılarına karşı yürüdü

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını kınamak amacıyla alanlara çıkan Reqalı yüzlerce kadın, savaş suçları işleyen Türk devlet yetkililerinin yargılanmasını istedi.

Reqalı yüzlerce kadın, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını kınamak amacıyla hastane önünden El Neim kavşağına kadar yürüdü.

Zenubya Kadın Topluluğu Sözcüsü Sewsen El Hesen, kavşakta basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, Suriye'deki çatışmanın başlangıcından bu yana işgalci Türk devletinin Suriye ve Kuzey ve Doğu Suriye halkına karşı insanlık suçları işlediği belirtildi.

İşgalci Türk devletinin bu saldırılarla halkın ve kadınların iradesini kırmaya çalıştığı ifade edilen açıklamada, "İşgalci Türk devleti geçtiğimiz günlerde Adalet ve İnfaz Dairesi Eş Başkanları Zeyneb Mihemed ve Yılmaz Şero’yu şehit etti. Bu saldırıları kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin işlediği suçlara karşı uluslararası toplumun sessiz kalması kınanırken, bölgede kadın özgürlüğüne dayalı yeni bir sistemin kurulmakta olduğu, bu nedenle terörün hedefi oldukları ifade edildi.

Saldırıların asıl amacının kadınların iradesini kırmak ve Özerk Yönetim projesini yok etmek olduğunun altı çizilen açıklamada, işgalcilerin "güvenli bölge" kurma hedefine ulaşabilmeleri için bölgede kafa karışıklığı yaratmaya çalıştığı kaydedildi.

Açıklamanın sonunda uluslararası güçlerin sessizliği, Rusya ve ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon kınanırken, işgalci Türk devletinin saldırı ve suçlarının durdurulması ve suçluların yargılanması için çağrı yapıldı.