Rojava’yı Newroz ateşi sardı-YENİLENDİ

Rojava’da Newroz ateşini yakan binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Newroz direniş ruhuyla Önder Öcalan’ı kurtaracağız ve işgali yeneceğiz” mesajı verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde Newroz ateşleri yakıldı.

MINBIC

Minbic ve kırsal bölgelerden gelen siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, askeri kurum üyeleri, kanaat önderleri ve yüzlerce yurttaş, Newroz’un kutlandığı kentin güneybatısındaki Tewq Xelil köyüne akın etti. Saygı duruşunun ardından Newroz ateşi, Meha El Ebdullah, Mehna Belûk, Kewser Hemo ve Fatima Mihemed adındaki şehit anneleri tarafından yakıldı ve barış sembolü olan güvercinler uçuruldu.

Suriye’nin Geleceği Partisi Genel Meclis Üyesi Şiyar Mihemed, “Bu halk için canlarını feda edenler oldukça, başarıya ulaşacağız. Bugün zafer günüdür” dedi. Kutlamada tiyatro grupları ve sanatçılar performanslarını sergiledi. Halk şarkılar eşliğinde halay çekti.

HESEKÊ

Demokratik Suriye Meclisi çatısı altındaki siyasi parti temsilcileri, Kürt ve Arap toplumunun kanaat önderleri Hesekê’de “Newroz ruhuyla Önder Apo'yu özgürleştireceğiz ve işgali yeneceğiz” şiarıyla Newroz ateşini yaktı.

DÊRAZOR

Dêrazor’un doğu kırsalındaki yurttaşlar, Newroz’u kutladı. Kutlamada, Newroz’un birleşenlerin birliği ve halkların kardeşliği bayramı olduğu belirtildi. Sivil ve askeri kurum üyeleri, aşiretlerin kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğuu yüzlerce yurttaşın katılımıyla  Hecîn beldesi meydanında kutlanan Newroz, QSD bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ve “Kadın savaşçıların iradesiyle DAİŞ’i yendik ve onların iradesiyle işgali yeneceğiz” yazılı pankartlarla süslendi.

Özerk Yönetimin idaresinde bulunan farklı şehir, kasaba, köy ve beldelerde de Newroz ateşleri yakıldı, şehit mezarları ziyaret edildi.  

ŞEHBA

Türk devletinin ağır saldırıları ve Şam hükümetinin ambargosu altındaki Şehba’da göçertilmiş Efrîn halkı büyük bir coşku ve ısrarla Newroz ateşini yaktı, Newroz şarkıları eşliğinde halay çekti.

Şehba kent merkezi, kamp merkezi, tepelik, kasaba ve köylerinde halk, gece saatlerinde Newroz ateşleri yaktı.