Savaş gazileri: Tüm Kurdistan Önder Apo’nun özgürlüğü için ayaklanmalı

Efrîn-Şehba Kantonundaki savaş gazileri, "Tüm Kurdistan Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için ayaklanmalı” dedi.

Şehba’nın Fafîn ilçesindeki Berxwedan Kamp’ında bir araya gelen Efrîn-Şehba Kantonundaki savaş gazileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin açıklama yaptı.

Hem Kürtçe hem de Arapça hazırlanan açıklama Kürtçe öğretmeni Eliye Ebdo ve savaş gazileri kurumundan Gîvara Şoreş tarafından okundu.

'TÜRK FAŞİZMİNİ SONA ERDİRMELİYİZ'

Halka yönelik yürütülen özel savaş politikalarına karşı daha güçlü bir mücadele yürütüleceğinin belirtildiği açıklamada, “Mücadelemizi daha da yükselteceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Ayrıca halkımıza yönelik yürütülen özel savaşa karşı kalkan olacağız. Mücadelemiz burada daha da büyüyecek. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana dek faaliyetlerimiz durmayacak” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve uluslararası hukuku ihlal eden Türk faşizminin sona erdirilmesi gerekiyor. Önder Apo'nun düşüncesinin ve felsefesinin yolundan gideceğiz" diye belirtildi.

Açıklamanın sonunda, dört parça Kurdistan ve Avrupa'daki halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için ayaklanmaya çağrıldı.