Savaş Yaralıları Kurumu: Gerilla direnişini sahipleniyoruz

Minbic ve Tebqa'daki Savaş Yaralıları Kurumu, kimyasal saldırılarına karşı gerilla direnişini selamladı.

Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal silah saldırılarına karşı tepkiler sürüyor.

Minbic Savaş Yaralıları Kurumu, Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal silah kullanımını kınadı. Minbic Şehitliği'nde yapılan açıklama Savaş Yaralıları Kurumu üyesi Cewad El Umeyri tarafından okudu.

Cewad El Umeyri, işgalci Türk devletinin halka yönelik ihlal ve saldırılarını sürdürdüğünü ve yasaklı her türlü kimyasal silahla gerillayı hedef aldığını söyledi.

Türk devletinin bu ihlallerle tüm uluslararası yasaları ihlal ettiğini kaydeden Cewad El Umeyri, "NATO ve Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW), işgalci Türk devletinin bölge halkına karşı işlediği suçlara ortaktır. Pek çok belge ve delil, Türkiye'nin bu silahları kullandığını doğruluyor ama dünya konuşmuyor” şeklinde konuştu.

El Umeyri, tüm demokratik güçleri ve barışseverleri, Kürdistan halkına ve gerillaya destek olmaya ve onlara karşı işlenen suçları durdurmaya çağırdı.


TEBQA

Tebqa Savaş Yaralıları Kurumu da kimyasal saldırıları protesto etti.
Açıklama, Tebqa Şehitliği’nde kurumun yönetim kurulu üyesi Dijwar Ali tarafından okundu.

Dijwar Ali, şunları belirtti:

 "Tebqa savaş yaralıları adına, Avaşin, Zap ve Heftanîn'deki gerilla direnişini ve Kürdistan dağları halkını destekliyor ve Türk devletinin suçlarını şiddetle kınıyoruz. Türk hükümeti, Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik işgal saldırılarında yasaklı kimyasal silahlar kullandı."

Dijwar Ali, NATO silahlarının onlarca kez dünyanın gözü önünde Kürdistan dağlarında gerillalara karşı kullanıldığını ifade ederek, “İşgalci Türk devletinin ihlallerini bir kez daha kınıyor, kahramanlık ve fedakarlık destanları yazan gerillalarımıza destek olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.