Sêmalka’daki çadır eylemi birinci ayını doldurdu

KDP tarafından katledilen gerilla cenazelerinin verilmesi amacıyla Sêmalka’da başlatılan çadır eylemi 31 gündür devam ediyor. Qamişlo Kantonu’ndaki öğretmen ve Barış Anneleri, eylemi ziyaret etti.

KDP tarafından katledilen HPG gerillalarının cenazelerinin  verilmesi amacıyla, Cizre Şehit Aileleri Meclisi tarafından, Sêmalka Sınır Kapısı önünde başlatılan çadır eylemi 31’inci gününde sürüyor.

Qamişlo’daki öğretmen ve Barış Anneleri çadır eylemini ziyaret etti.

Başûrê Kurdistan sınırındaki Sêmalka Sınır Kapısı’na kadar yürüyen öğretmenler ve Barış Anneleri burada bir açıklama yaptı. Açıklamayı Girkê Legê Okullar Komitesi Yönetim üyesi Ebduleziz Mirza okudu.

İşgalci Türk devletinin bir süredir Kürdistan topraklarında demografik yapıyı değiştirerek ve kimyasal silah kullanarak Kürt halkını yok etmeye çalıştığını söyleyen Ebduleziz Mirza, “KDP işgalci Türk devletinin gerillaları ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni hedef almasına destek veriyor” diye konuştu.

Ebduleziz Mirza, devamla şunları söyledi: “KDP de bir an önce şehit cenazelerini ailelerine teslim etmeli ve eylemcilerin taleplerini yerine getirmelidir.”