Sêmalka’daki çadır eyleminde şehitler için taziye

KDP’nin şehit düşürdüğü gerillaların cenazelerinin kendilerine teslim edilmesi talebiyle Sêmalka Sınır Kapısı önünde başlatılan çadır eyleminde, Tolhildan Raman ve Serdem Cûdi için taziyeler kabul edildi.

Cizre Şehit Aileleri Meclisi, KDP ihanetine tepki göstermek ve şehit edilen gerillaların cenazelerinin kendilerine teslim edilmesi için Sêmalka Sınır Kapısı’nda çadır eylemi başlattı. Halkın büyük destek verdiği eylemde, KDP’nin gerillaya saldırısında şehit düşen Tolhildan Raman ve Serdem Cudi için taziyeler kabul edildi.

Saygı duruşunun ardından Demokratik Birlik Partisi (PYD), Özerk Yönetim ve Kongreya Star adına konuşmalar yapıldı.

Gerillaya yönelik saldırıları kınayan konuşmacılar, Kürdistan’ın dört parçasında devam eden saldırıların sona ermesi için ulusal birliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kürtlerin uluslararası alanda diplomasi yürüttüğüne dikkat çeken konuşmacılar, böylesi bir süreçte KDP’nin Türk devletinin siyasetini teşhir etmek yerine gerilla alanlarına silahlı güçlerini sevk ettiğini belirtti.

KDP’nin Türk devletinin işgal saldırılarına ortak olarak Kürt halkına ihanet ettiğini dile getiren konuşmacılar, şehit edilen gerillaların cenazelerinin teslim edilmesine kadar çadır eyleminin süreceğini belirtti.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Konuşma yapan şehit aileleri de şehitlerin mücadelesine bağlı kalma sözü verdi.

Çadır eylemi nöbetini, yarın Dêrik halkı devralacak.