Semalka’daki eylemin 45’inci gününde KDP’ye tepki

Sêmalka’da 45 gündür sürdürülen çadır eylemine katılan Hesekê Kantonu Hayvan Ürünleri ve Çiftçiler Birliği üyeleri, KDP’nin tutumuna tepki göstererek, şehit cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi çağrısı yaptı.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin KDP pususunda şehit düşen gerillaların cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi için 5 Ekim’de Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlattığı çadır eylemi 45 gündür devam ediyor.

Hesekê Kantonu Hayvan Ürünleri ve Çiftçiler Birliği üyeleri Sêmalka Sınır Kapısı’nda toplanarak, Pêşxabur Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.

Kitle, KDP’nin ihanetini kınayan ve gerilla direnişini selamlayan sloganlar attı.

Pêşxabur Sınır Kapısı’nda duran kitle, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yaptı.

Burada kitle adına açıklama yapan Hesekê Kantonu Hayvan Ürünleri ve Çiftçiler Birliği üyesi Mihemed Hemid: “Şehitlerin çizgisine olan bağlılığımız ve desteğimizi göstermek için burada toplandı. Hainlerin eliyle şehit edilen kahraman şehitlerimizin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi talebimizi yüksek sesle haykırmak için buradayız. Kamuoyunu, insan hakları örgütlerini, Kızılhaç’ı ve Birleşmiş Milletler Konseyi’ni bu insanlık dışı uygulamaya müdahale etmeye çağırıyoruz” dedi.

Eylemin 45 gündür devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada: “ Annelerin yürek yakan çığlıklarını duymanın zamanı gelmedi mi? Onları duymayan insanlık nerede? Çocuklarının cenazelerini almak hakları değil mi? İnsanlığın vicdanına sesleniyoruz. Çağrılarımıza cevap versin, sessizliğini bozsun ve zulmü yok etsin. Halkımız cenazelerini alana kadar mücadelelerine devam etmeli ve şehitlerini onlara layık bir şekilde toprağa vermelidir” ifadelerine yer verildi.