Serêkaniyeliler Kürt Halk Önderi için yürüdü

İşgalci Türk devletinin zorla yerlerinden ettiği Serêkaniyêliler Hesekê’nin batısında bulunan Waşûkanî Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özürlüğü için yürüdü.

Türk devletinin Serêkaniyê’yi katliamlar yaparak işgal etmesinden sonra göçe maruz kalan kent sakinleri, bulundukları Hesekê’nin batısındaki Waşûkanî Kampı’nda bir yürüyüş organize etti.

Yürüyüşe aralarında kamptaki meclis üyeleri ve kampta çalışan sivil toplum kurumlarının üyelerinin de olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivil kurumların bayrakları taşındı.

Waşûkanî Kampı Meclisi’nin binası önünde başlayan yürüyüş, kampın pazar alanında mitinge dönüştü. Burada meclis adına basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

İşgalci Türk devleti, Önder Abdullah Öcalan'ın davasına karşı uluslararası yasaların uygulanmasını engelliyor. Önderlik, 1999'da uluslararası bir komplo sonucunda esir alındı. Bu kanun, işgalci ve diktatör Türk devletinin politikalarına bağlı olarak tek kişilik bir sisteme dönüşmüştür. Kendisine uygulanan disiplin yaptırımları nedeniyle Önderliğin ailesi ve avukatları ile görüşmesine izin verilmemekte.

Faşist Türk hükümeti, 30 Ağustos’ta  Önder Abdullah Öcalan'ın umut hakkından yoksun bırakıldığını kabul etti ve bu da uluslararası hukuk ve anlaşmaların ihlal edilmesinin başka bir belgesidir.

Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak, işgalci Türk devleti başta olmak üzere, komplocu devletlerin tüm komplo ve uygulamalarının bir boşluktan gelmediğine inanıyoruz. Ancak Önder Abdullah Öcalan'ın siyasi görüş ve tutumlarının küresel emperyalizmin tehlikelerini anlamasının bir sonucudur.

Önder Öcalan’ın, Ortadoğu hakları ve bileşenleri arasında barış ve ortak yaşam fikirlerini sunmasını tehlikeli olarak görüyor. Önder Öcalan ideolojisinin Kürdistan’ın dört parçasında Kürt sorunun ve tüm Ortadoğu’daki krizlerin çözüm kilidi olduğunu biliyor.

Dört parça Kürdistan halkını ve demokratik halkı, işgalci Türk devletini Önder Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmaya zorlamak için uluslararası kurumlara ve Avrupa mahkemelerine baskı yapmak için çabalarını birleştirmeye, Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye halkına karşı işlediği suçların hesabını sorun ve işgaline son verin."