Siwêdiyê şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Siwêdiyê istasyonuna yönelik saldırısında şehit olan 7 işçi, son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE TÖRENİ

İşgalci Türk devletinin 23 Ekim’de Cizre Kantonu’nun Dêrik kentine bağlı Koçerat bölgesindeki Siwêdiyê petrol istasyonuna düzenlediği saldırıda şehit düşen 7 işçi, kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Saldırıda şehit düşen Beşar El Iwêd, Îsam Sibêh, Etallah Xidêr, Fadil El Xedan, Îlyas Îsa, Mehmûd El Hisên ve Mîzer El Hisên, Til Koçer kentinde bulunan Şehit Iqab El Eswed Şehitliği’nde düzenlenen törende toprağa verildi.

Derik, Koçerat, Girkê Legê, Çilaxa ve Til Koçer kentlerinden çok sayıda kişi ile Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri törene katıldı.

'BU VAHŞETE KARŞI DİRENİŞİ BÜYÜTMELİYİZ'

Saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Egîd Ebdulmecîd konuşarak, “Şehit ailelerimizin ve tüm direnişçi halkımızın başı sağ olsun” dedi. Ebdulmecîd, Türk devletinin bölgedeki saldırılarına değinerek, “Başta işgalci Türk devleti olmak üzere diğer sömürgeci devletler, demokrasiyi, insan haklarını ve halkların özgürlüğünü tanımıyor. Bu devletler, halkların kardeşliğinin düşmanıdır ve bu vahşete karşı direnmeli, şehitlerin izinde mücadelemizi büyütmeliyiz,” ifadelerini kullandı.

'HALK ONURUNA SAHİP ÇIKTIĞINI GÖSTERDİ'

Cizre Kantonu Yönetimi Meclisi Eşbaşkanı Yûnis ise şöyle dedi: "Şehitlerimiz halkımızın manevi öncüleridir. Bu saldırılarla halkımızın iradesini kırmayı ve bizi yerimizden etmeyi amaçlıyorlar fakat bugün burada, Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişini ve onurunu nasıl koruduğuna tanık olduk. Bu mücadele, demokratik bir Suriye inşa edilene dek sürecek" dedi.

Törende şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Beşar El Iwêd, Îsam Sibêh, Etallah Xidêr, Fadil El Xedan, Îlyas Îsa, Mehmûd El Hisên ve Mîzer El Hisên, "Şehîd namirin" sloganlarıyla toprağa verildi.