Tebqa’da 9 su temin istasyonu devre dışı kaldı

Tebqa Su Birimi, su kaynaklarını Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik bir savaş aracı olarak kullanan Türk devletinin suyu kesmesi nedeniyle 9 su temin istasyonunun hizmet dışı kaldığını söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye karadan ve havadan işgal ve imha saldırılarını sürdüren Türk devleti, bir yandan da bölgeye giden su kaynaklarının akışını da engelliyor.

Tebqa Su Birimi Eşbaşkanı Hemûd Şêx, Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi temsilcileri ile bir araya geldikten sonra konuya dair basına açıklama yaptı.

'TEBQA BARAJI 4 MİLYAR METREKÜP SU KAYBETTİ'

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik her türlü insanlık dışı yöntemin Türk devleti tarafından devreye sokulduğuna dikkat çeken Hemûd Şêx, su kaynaklarının savaş aracı olarak kullanıldığını söyledi.  Hemûd Şêx, “Barajların su seviyesi ve Tebqa Barajı da dahil olmak üzere göllerdeki su seviyesi önemli ölçüde azaldı. Tebqa Barajı bu eylemler nedeniyle 4 milyar metreküp su kaybetti” dedi.

'TÜRK DEVLETİNİN SAVAŞ SUÇLARINA SON VERİN'

9 su temin istasyonunun tamamen hizmet dışı kaldığını ve bu istasyonlardan faydalanan insanların susuz kaldığını dile getiren Hemûd Şêx, “Türk devletinin başta Kuzey ve Doğu Suriye Bölgeleri olmak üzere tüm Suriyelilere karşı işlediği savaş suçlarına son verin” sözleriyle Birleşmiş Milletler’e (BM) çağrıda bulundu.