Tebqa’da kimyasal saldırıya karşı meşaleli yürüyüş

Tebqa Genç Kadınlar Birliği ve Devrimci Gençlik Hareketi, Türkiye’nin kimyasal silah saldırısına karşı meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Tebqalı yüzlerce yurttaş, Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği, sivil kurumlar, Suriye Gelecek Partisi ve Zenûbya Kadın Topluğu üyeleri, Türkiye’nin kimyasal silah saldırısını kınamak için Tebqa’nın kuzeyindeki Birinci Mahallesi’nde toplanarak meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Gençler ve halk, Birinci Mahalle’den  Meyselûn Dörtyolu’na kadar yürüdü.

Burada yapılan açıklamayı Genç Kadınlar Birliği Üyesi Îslam Ebas okudu.

Açıklamada, Türkiye’nin suçlarının artık sınırı geçtiği, sadece sivilleri değil çocukları da katlettiği ve güvenli bölgeleri bombaladığı belirtildi. Açıklamanın devamında Türkiye’nin bu suçu, bir devletin kimyasal silaha sahip olduğunu duyduğunda ordularını harekete geçiren ve etrafını saran uluslararası toplumun ve dünyanın gözü önünde işlediğine vurgu yapıldı. 

Açıklamada, dünya halkları ile hükümetlerine Türkiye’ye karşı ciddi bir tutum almaları için baskı yapma ve Türk devletini kimyasal silah kullanmaktan yargılaması çağrısı yaptı.