Tebqa halkı iki şehidi son yolculuklarına uğurladı

QSD’nin Dêrazor’da sürdürdüğü Güvenliği Güçlendirme operasyonunda 1 Eylül günü şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Mihemed Silêman ve Enes El Rehal, Tebqa’da kitlesel bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Dêrazor kırsalında 27 Ağustos’ta DAİŞ çeteleri ve uyuşturucu tacirlerine yönelik başlatılan Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda 1 Eylül günü şehit düşen İç Güvenlik Güçleri’ne bağlı Anti Terör Güçleri üyesi Mihemed Silêman ve Enes El Rehal’i Tebqa Şehitler Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Tören bir dakikalık saygı duruşu ile başlarken, törende konuşan Tebqa Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ebdulhekîm El Hisên, “Söz verip sözünü yerine getiren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitler bu toprakları korumak için canlarını feda ettiler. Şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü yineliyoruz" dedi.

Tebqa İç İşleri Komitesi Eş Başkanı Yesreb El Hesûn ise şöyle konuştu: "Bölge halkı üzerinde özel savaş politikalarını yürüten tehlikeli taraflar, sahte ulusal ve etnik sloganlarla, halklar arasında fitne çıkarma aracılığıyla iç savaş çıkarma girişiminde bulunuyor. Gerçekler ortadadır ve bu ülke için herkes bedel ödüyor, bugün bu kutsal mekandaki duruşumuz dahi en büyük bir örnektir.”

Anti Terör Güçleri (HAT) komutanlarından Şiyar Hemo, “Ülkenin düşmanlarından ve bölgenin güvenliğinin ile istikrarını bozma girişiminde bulunan herkesten intikamımızı alacağız” diyerek şunları sözlerine ekledi:

“Bu ülkenin güvenliğine ve istikrarına müdahale etmek isteyen veya etmeyi düşünen herkese şunu söylüyoruz ki, QSD bölgenin koruyucusudur ve halkı ülkenin özgürlüğü uğruna canını feda etmeye hazırdır.”

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Yasama Eş Başkanı Huda El Ewan da törende söz alarak, QSD’nin DAİŞ çeteleri ve uyuşturucu tacirlerine yönelik başlattığı Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nun önemine dikkat çekti.

Ewan, "Bu operasyonun amacı DAİŞ hücrelerini ve uyuşturucu tacirlerini etkisiz hale getirmek, olası saldırıları önlemek ve hukuka aykırı suç işleyenleri yakalamaktır" şeklinde konuştu.

İki şehit toprağa verilmeden önce, şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.