Tebqa halkı, QSD'nin direnişini selamladı

Tebqa halkı, yürüyüş düzenleyerek QSD'nin direnişini selamladı.

Sivil ve askeri örgütlerinin ve Suriye Gelecek Partisi üyelerinin, şeyhler ve aşiret büyüklerinin yanı sıra yüzlerce kişinin katılımıyla Tebqa’da QSD'yi sahiplenme yürüyüşü düzenlendi.

Kentin Ewel Mahallesi'nde başlayan yürüyüşte, QSD ve YPJ posterleri ile "QSD demokratik, çoğulcu ve siyasi birliğin sembolüdür” yazılı pankartlar taşındı ve “QSD bizi temsil ediyor” sloganları atıldı.

Sanî Mahallesi’ndeki Meyselûn Kavşağı’nda duran yürüyüşte saygı duruşunun ardından konuşan Tebqa Suriye Gelecek Partisi Meclisi üyesi Ehmed El Xelef, bölgenin DAİŞ çetelerinden kurtarılmasında QSD'nin rolüne dikkat çekti.

'QSD, TOPRAĞIMIZI VE ONURUMUZU KORUYOR'

QSD ve YPG/YPJ'nin Ortadoğu'daki ilk başarı hikÂyesi olduğunu vurgulayan Ehmed El Xelef, “Bizler daima güçlerimizin yanındayız. Onların kıymetli fedakarlıklarını anmak, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilemek için buradayız. Bu savaşta sizden daha güçlü hiçbir güç yok. Kahramanlık destanlarını ortaya koydunuz ve insanlığa eşsiz bir model sundunuz. İnsanların size emanet ettiği güveni ve sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Suriye Gelecek Partisi ile Tebqa’nın tüm bileşenleri olarak QSD güçlerine desteklerini dile getirdiklerini vurgulayan Ehmed El Xelef, "Özgür, paylaşımcı, çoğulcu ve siyasi demokrasiyi hayata geçirebilecek en uygun bağışçının QSD olduğunu görüyoruz. QSD, tüm birimlerin topraklarını ve onurunu koruyan ulusal bir ordunun tohumudur" dedi.