TEV-DEM: Türk devleti felakete rağmen soykırım saldırılarını sürdürüyor

TEV-DEM, deprem felaketine rağmen Türk devletinin soykırım planlarını kirli savaş ile yürüttüğünü belirtti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devletinin Kurdistan ve Şengal saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TEV-DEM, Türk devletinin insani ve ahlaki değerleri umursamadığını, bölge halklarına karşı insanlık dışı bir siyaset yürüttüğünü belirtti.

Açıklamada, "Her zaman olduğu gibi işgalci faşist Türk devleti bölge halklarına karşı terör saldırılarını devam ettiriyor. Halkların ahlaki ve insani değerlerini umursamıyor. Türk devleti depremden dolayı felaket bir durumda olan halkın yaşadıklarını umursamadan saldırılarına devam ediyor” denildi.

'BİRÇOK SİVİL VE SAVAŞÇI ŞEHADETE ULAŞTI'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"AKP hükümeti ve onun kirli ortağı MHP bölge halklarına ve Türkiye halklarına karşı iradelerini yok sayan niyetlerini planlı bir şekilde gizleyerek yürütüyor. AKP-MHP yaşanan deprem felaketini unutmuş, insani gelenekleri oluşturan örf ve adetleri bir kenara bırakmıştır. Bu terör hükümeti bir dakikalığına da olsa halkların irade ve kültürlerine karşı olan kirli savaşa ara vermiş değildir.
İnsansız ve silahlı uçaklarıyla istihbarat ağlarıyla bölge halkının değerlerini hedef alıyor. Şehba, Qamîşlo, Kobanê, Halep'ten Şengal'e kadar terör hücrelerini aktif hale getirmek istiyorlar. Bu saldırılar sonucunda birçok sivil yurttaş ve savaşçı bu terör saldırılarının kurbanı olmuş, şehadete ulaşmıştır. İşgalci Türk devletinin bu saldırıları direnen halkımıza karşı soykırım siyasetini devam ettirdiğinin somut göstergesidir. Yine bu saldırılarla bir kez daha bölge halklarının tarihi kültürlerine karşı olan kin ve nefretleri gün yüzüne çıkmış bulunmaktadır.

Duygusal bir şekilde depremde yaşanan insanlık dramını takip eden Uluslararası Koalisyon devletlerine sesleniyoruz, bu felaket durumunda bile bölge halklarına ve Şengal'e karşı işgalci Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmayın diyoruz."