Til Hemîs’te iki şehit son yolculuğuna uğurlandı

Til Hemîs ve Til Birak halkı, Öz Savunma Güçleri Üyeleri Beşîr Cûma El Ubêd ve Heyder Hemîd Hîlal’i son yolculuğuna uğurladı.

Qamîşlo Kantonuna bağlı Til Hemîs ve Til Birak ilçesinden bir araya gelen yüzlerce kişi, 8 Temmuz’da görevi başında şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyelerinden şehit Beşîr Cûma El Ubêd ile Heyder Hemîd Hîlal’in cenaze törenine katıldı.

TÜRK DEVLETİNE KARŞI ÇAĞRI

Til Hemîs Şehitler Şehitliği’nde düzenlenen törende söz hakkı alan Til Birak QSD Komutanlarından Demhat Hesekê, Kuzey ve Doğu Suriye halkına, işgalci Türk devletinin halkın iradesini kırmayı hedefleyen kirli politikalarına karşı duyarlı olma çağrısı yaptı.

Şehitlerin fedakarlıkları sayesinde güven içinde yaşayabildiklerini hatırlatan Demhat Hesekê, zafer ve özgürlük amaçlarından bir an olsun geri adım atmayacaklarını söyledi.

'ŞEHİTLERİN KAZANIMLARINI KORUYACAĞIZ'

Til Birak Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Weid El Xilêwî ise şehitlerin yaptığı fedakarlıklar sonucu elde edilen kazanımları daima koruyacaklarını ve şehitlerin takipçileri olacaklarının sözünü yeniledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi şehidin şehadet belgesini okuyarak ailelere teslim etti. Her iki şehidin cenazesi zılgıtlar ile sloganlar eşliğinde toprağa verildi.