Til Koçer’de şehit Faris Mihemed Îbrahîm için askeri tören

Öz Savunma Güçlerinin Til Koçer’de görevini icra ettiği sırada şehit düşen üyesi Faris Mihemed Îbrahîm, kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Öz Savunma Güçleri üyesi şehit Faris Mihemed Îbrahîm için Qamişlo’nun Til Koçer ilçesinde bulunan Şehit Uqab Eswed Şehitliği’nde askeri bir tören düzenlendi.

Törene siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi katıldı.

Saygı duruşu ardından bir konuşma yapan Til Koçer İlçesi Meclisi üyesi Salih El Kino şehidin ailesine baş sağlığı dileyerek, “Bölgede canlarını feda eden binlerce kahraman şehitlerimiz sayesinde, şimdi güvenli ve istikrarlı bir bölgede yaşayabiliyoruz” dedi.

El Kino, “Düşman irademizi ve devrim kazanımlarımızı boşa çıkartamaz. Bu nedenle Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar şehitlerimizin takipçileri olacağız” diye ekledi.

Til Koçer Askeri Meclisi adına konuşan Sefqan Sekvan ise," Halkımızın ve Devrim kazanımlarımızın uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye devrimindeki tüm kazanımlarımızı koruyacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Faris Mihemed Îbrahîm’in naaşı şehit annelerinin zılgıtları ve "Şehîd namirin" sloganları arasında toprağa verildi.