Til Temir’de Türk devleti ve KDP protesto edildi

Hesekê Kantonu’na bağlı Til Temir’de gençlik hareketi, işgalci Türk devleti ve işbirliği yapan KDP’yi protesto etti.

Til Temir Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin düzenlediği yürüyüşe, gençlik hareketinin üyelerinin yanısıra birçok sivil örgütü ve siyasi parti üyeleri de katıldı.

Yürüyüş Til Temir Şehit Aileleri Merkezi önünde başladı. “İşgalci Türk devletiyle yapılan işbirlikçilik tüm halkların düşmanlığıdır" yazılı pankartın açıldığı yürüyüşte Türk devleti ve KDP’nin işgalcilere verdiği desteği protesto eden sloganlar atıldı.

Eylemciler Şehit Azad Mahallesi’nde kadar yürüdü. Burada yapılan açıklamayı Til Temir Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yönetimi Üyesi Haşim Ebdulqadir okudu.

Ebdulqadir, "KDP, faşist Türk devletini yatıştırmak için Kurdistan dağlarında savaşan gerillaları kuşatma altına alıyor” dedi.

KDP’nin MİT ile koordineli çalıştığı tepkisinde bulunan eylemciler İran, Türkiye ve Şam hükümetinin bölgeler arasında fitne çıkarmak amaçlı kurduğu istihbarat ittifaklarını da kınadı.

Açıklamada "Her türlü ihanete ve işgale karşı bir aradayız” vurgusu yapıldı ve Kurdistan kurtuluş mücadelesini güçlendirme çağrısı yapıldı.