Til Temir’lı gençler Abdullah Öcalan için yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınamak için alanlara çıkan Til Temirli gençler, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar direniş alanlarında olacaklarını vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınamak ve işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına karşı Hesekê’nin Til Temir ilçesinde meşaleli yürüyüş düzenledi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünün yapılan yürüyüş Til Temir Şehit Aileleri Meclisi Merkezi önünde başlayıp, Kehrebe Caddesi’ne kadar devam etti.

Gençlik hareketi adına açıklama yapan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yürütme Üyesi Ebdulqadir Haşim Ebdulqadir, “İşgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan’a yönelik suçlarını kınıyoruz. Onlar insanlık dışı her türlü yöntemle Önderliğe işkence ediyor ve dünyanın gözü önünde ailesi ve avukatlarıyla görüşmesini yasaklıyorlar. Sağlık durumunun açıklanması için yapılan çağrılara rağmen insan hakları örgütleri sessizliğini sürdürüyor. Vicdan sahibi herkesi, işgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan’a yönelik suçlarını durdurmaya çağırıyoruz. İşgalci Türk devletinin bölgedeki sivillere yönelik insanlık dışı saldırılarını kınıyoruz. Önder Apo özgür olana kadar direniş alanlarında mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.