Tirbespiyê’de Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü

Qamişlo kantonuna bağlı Tirbespiyê ilçesinde Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kınamak ve özgürlüğünü talep etmek için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği öncülüğündeki yürüyüş Kongra Star binası önünden başladı.

Yürüyüşe Tirbespiyê ilçe ve köy sakinleri, devrimci gençlik üyeleri, genç kadınlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve aşiret büyükleri katıldı.

"Tecridi Dêrazor zaferiyle kıracağız" ve "Özgürlük savaşını kazanacağız" yazılı pankartlar ile Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte, işgalci Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

Eylemciler Tirbespiyê’nin batısındaki Suriye Devrimci Gençlik Hareketi binasına ulaştıklarında burada bir açıklama yapıldı.

Tirbespiyê Genç Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kinda Kenan, Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ve işkence politikalarını kınarken, Türk devletinin tecritle Abdullah Öcalan'ı halktan koparmaya çalıştığını kaydetti.

Kinda, "Ezilen halkların özgürlüğünün yolunu aydınlatmak için toplumu, genç erkekleri ve genç kadınları, devrimci halk savaşının istikametine ve Önder Abdullah Öcalan'ın fikirlerine göre örgütlemenin gayreti içinde olacağız” dedi.