Tirpespiyê’de 29 şehit için anma töreni

Ocak ve şubat ayları içerisinde farklı yer ve tarihlerde şehit düşen 29 kişi için Qamişlo Kantonu’nun Tirpespiyê ilçesinde anıldı.

Anma Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Tirbespiyê’deki salonunda organize edildi.

Anmaya törenine şehit aileleri, Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi kurum temsilcileri, siyasi parti üyeleri ve onlarca yurttaş katıldı.

Salon, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin fotoğraflarıyla donatılırken, anma töreni bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törende HPG/YJA-Star, YPG/YPJ, İç Güvenlik Güçleri, Trafik ve Demokratik Toplum Hareketi üyesi (TEV-DEM) 29 şehidin fotoğrafları gösterildi.  

Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehitler hakkındaki değerlendirmelerine yer verilen bir sinevizyon gösterimi yapıldı.b

Törende bir konuşma yapan Tirbespiye Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hec Ebdi Xelef, DAİŞ, Cebhet El Nusra çeteleri ve işgalci Türk devletinin bölgeye dönük saldırılarına dikkat çekti.

Bu saldırıların büyük bir direnişle boşa çıkarıldığını belirten Ebdi, şehitlerin demokratik ve özgür bir toplum yaratma hayallerini gerçekleştirme sözünü vererek, mücadeleyi büyüteceklerini kaydetti.

Tören, 29 şehidin isminin okunduktan sonra “Şehit namirin” sloganları eşliğinde sona erdi.