Tüm zorluklara rağmen hayallerinin peşinden gidiyor

Türk devletinin Efrîn’i işgal etmesinin ardından ailesiyle Şehba’nın Serdem Kampı’na yerleşen 16 yaşındaki Baryana Sîdo, tüm zorluklara rağmen müzik tutkusundan vazgeçmiyor.

Baryana Sîdo, işgal altındaki Efrîn'in Cindirês ilçesine bağlı Çolaqa köyünden. Türk devletinin 18 Mart 2018 yılında Efrîn’i işgal etmesinin ardından ailesiyle birlikte Şehba'daki Serdem Kampı’na yerleşti. 16 yaşında olan Baryana Sîdo, çocukluğundan beri iyi bir müzisyen olmayı hayal ediyor. Türk devletinin Efrîn işgali, Baryana Sîdo’nun tüm hayallerini elinden aldı.


Baryana Sîdo, müziğe olan ilgisini şu sözlerle anlattı: "Babam, abim, ablam şarkıcı ve müzisyen. Sanatçı bir ailede yaşadığım için benim de sanata ve müziğe ilgim gelişti. Efrîn'deyken yaşım küçüktü, okula da gidiyordum; o yüzden müziğimi daha çok Şehba’da geliştirdim. Şehba’ya geldikten sonra çocuk grubunda yer aldım ve orada şarkı söyledim. Orada gitar gibi müzik aletlerini çalmayı da çok sevdim fakat öğretmen eksikliğinden dolayı gitar çalmayı öğrenemedim.

Şehba’da ablam müzisyen ve keman öğretmeni olduğu için bana da ders veriyordu. Onun sayesinde keman çalmayı öğrendim. Keman öğrenen, her telli çalgıyı öğrenebilir; ben de daha sonra gitar çalmayı öğrendim. Ailemin desteğiyle müzik alanında kendimi geliştirdim ve şimdi Hîlala Zêrîn sanat grubunun bir üyesiyim. Hem gitar, hem de keman çalıyorum. Türk devletinin saldırılarına ve Suriye rejiminin ablukasına rağmen kendimi çok daha fazla geliştirerek hedeflerime ulaşacağım.”