Türk devleti Şera köylerini bombaladı

İşgalci Türk devleti Efrîn’in Şera ilçesine bağlı köyleri tanklarla bombaladı.

Türk delvetinin yerel saatle 09.30 sıralarında Elqemiyê ve Merenaz köylerini tanklarla bombalamaya başladığı bildirildi. Saldırılara ilişkin daha detaylı bilgi alınamadı.

Türk devleti son aylarda Şehba, Eyn İsa, Girê Spî, Til Temir ve Efrîn’e yönelik saldırılarınıtırmandırdı. Siviller ve sivil alt yapıların hedef alındığı saldırılarda, ağır savaş suçları işlendi. Neredeyse günlük olarak saldırılar gerçekleşirken, işgal altındaki bölgelerde siviller sistematik bir şekilde kaçırılıyor, işkence ve diğer insanlık dışı muameleler tırmanıyor.  

Geçen ay içerisinde Efrîn ve Şehba’ya yönelik onlarca kez saldırı düzenlendi. Saldırılar hemen her gün gerçekleşti.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’ne göre Türk devleti 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Efrîn’de en az 101 kişiyi kaçırdı. Bunların 17’sinin kadın ve 3’ünün çocuk olduğu belirtildi. Örgüt, Türk devleti ve çetelerinin kaçırdıkları kişiler için fidye istediğini ve amacın yerli halkı göçerterek demografik değişimi tamamlamak olduğunu kaydediyor.

Girê Spî Askeri Komutanlarından Danyel Kobanê’ye göre, işgalciler ağustos ayında 60 kez ateşkesi ihlal ederek Girê Spî kırsalını bombaladı..