Türk devleti binlerce zeytin ağacını daha yağmaladı

İşgalci Türk devleti Efrîn Kantonu’nun Şerawa ilçesine bağlı Basûfanê ve Heyder köylerinde 2 bin 500’e yakın zeytin ağacını kesti.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Türk devletinin işgal gücü olarak Efrîn’in Şêrewa ilçesine yerleştirdiği Feyleq El-Şam çeteleri, Basûfanê ve Heyder köylerinde Kürt yurttaşlara ait 2 bin 500’e yakın zeytin ağacını kesti.

Kesilen ağaçların Mihemed Xalid Gule Xeyrî, Mihemed Osman Gule Xeyrî, Nebo Mihemed Gule Xeyrî, Omer Beşîr Gule Xeyrî, Ehmed Mehmûd Gule Xeyrî, Xelîl Nebo Gule Xeyrî, Zuhêr Xalid Gule Xeyrî, Osman Nebo Gule Xeyrî, Mihemed Hesen Hec Nasro, Hemed Kemal Hesen ve Ednan Silêman adlı yurttaşlara ait olduğu öğrenildi.

İşgal altındaki bölgelerin temel geçim kaynakları, doğal zenginlikleri ve halka ait mülklerin yağmalanması Türk devletinin rutin savaş suçları haline geldi.

2018’de Efrîn’i işgal eden Türk devleti, bölgede bir terör rejimi oluştururken, yağma suçlarının yanısıra insan kaçırma, hırsızlık, tecavüz, işkence ve infaz gibi yoğun suçlar işliyor. Bu suçlara her gün bu suçlara yenileri ekleniyor.